Ryijyt

Ryijyn kokeiluja

Itsenäinen suomi täyttää 100 vuotta. Meillä tulee näyttely koululle ja minä pääsi ryhmään joka suunnittelee ja valmistaa huoneen nykyajasta ja tulevaisuudesta.

Aloin miettimään mitä nykyään tai tulevaisuudessa suomelle kuuluu ja mikä olisi nyt muotia.

Kierrätyshän on pinnalla ja kun olemme jo tuhlanneet luonnonvarat loppuun tulee se tulevaisuudessakin olemaan se juttu.

Ajattelin tehdä ryijyn kierrätysmateriaaleista ja sukelsinkin siivoamaan asarteluhuonettani löytääkseni materiaalia ryijyyn.

Tässä ekaa kokeilun pätkää:

1

 

Eli villaa ja pöyöränkumia. Se meni hiukan pölyseksi, koska seuraavaan kokeiluun käytin nauhaa joka purkaantui ja pölysi. Sitä nauhaa en käytä sitten itse ryijyssä.

 

ryijy

 

Pellavasta tulee ihana kiilto pyöränkumin kanssa ja ihan ilmankin. Ajattelin käyttää isossa työssä pellavaa, pyöränkumia, harsoa ja pakkausnauhaa.

 

valkonen

 

Aihetta mietin pitkään. Olisin halunnut tehdä vaikka mitä, mutta päädyin pyllyyn. Kyselin kamuilta kuvia pepuista ja eräs kaveri lähetti minulle kuvan pepustaan (suuri kiitos hänelle) ja siinä näkyy myös kännykkä jolla kuva on otettu. Muokkasin kuvaa. Nyt siinä on 70 pikseliä ja kuva on harmaasävyinen. Värejä/värisävyjä jätin kuvaan viisi. Ensin pohdin sinisävyjä sekaan, mutta lopulta päädyin tuohon mustaan, valkoiseen ja harmaasävyihin.

Siis ryjystä tulee belfie-ryijy joka kuvastaa sitä kuinka nykymaailmassa tuijotamme kaikki vain omaa peppuamme.